06-41553922    info@bodycontroldollen.nl

BODY CONTROL

Bij Body Control kun je op elk niveau en leeftijd sporten!
"doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg"


zumba

Wanneer is er zumba?

Vrijdag 08.45-09.45 uur in Manege `t Oale Spoor.

Afro dacnce:

Donderdag 19.00-20.00 uur in Manege `t Oale Spoor


Wat is Zumba?

We weten het allemaal: fitness is een goede manier om af te vallen. Maar of we het altijd met evenveel plezier doen, daar verschillen de meningen over. Bij Zumba® fitness: een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Calypso, Reggaeton, Flamenco en Hip Hop wordt de training een feestje. De betekenis van het Colombiaanse woord 'Zumba' zegt dan ook genoeg: ‘snel bewegen en plezier maken

Vetverbranding

Zumba® fitness is goed voor je vetverbranding, vooral als je het regelmatig doet: ‘Afhankelijk van je lichaam kun je tijdens een uur Zumba® fitness wel 500 tot 1000 calorieën verbranden. Bovendien train je je ‘core’ (rug, schouders en bekken), waardoor je een betere dagelijkse stabiliteit ontwikkelt.

Gemakkelijke dansjes

Zumba® fitness is een manier van bewegen waarbij je niet constant over de danspasjes hoeft na te denken. Na een aantal lessen heb je de basispassen van de verschillende ritmes onder de knie en in je lijf. De choreografiën zijn dan gaandeweg steeds gemakkelijker te volgen. Anders dan bij aerobics is de grote kracht van Zumba® dat de choreografiën afgestemd zijn op de verschillende muzieksoorten.

Dansfitness

Zumba® fitness is anders dan gewone fitness omdat je eigenlijk aan het dansen bent. De workout zit dus verscholen in de dans. Een uurtje Zumba® fitness verder heb je niet door dat je stevig hebt zitten trainen, ware het niet dat je doornat bent van het zweet! Bovendien werkt de aanstekelijke muziek heel positief: het geeft een lekker gevoel. Het ritme wordt geassocieerd met zomer, zon en gezelligheid, waardoor iedereen ook op een saaie grauwe dag toch blij naar huis gaat. Zumba® is dus ook goed voor je geest!

Het ontstaan van Zumba® fitness

Voordat je eraan begint, is het misschien leuk om even stil te staan bij het ontstaan van Zumba® fitness. De Colombiaanse fitnessinstructeur Alberto Perez stuitte in de jaren ’90 per ongeluk op het concept. Op een dag liep hij zijn les binnen om daar tot de ontdekking te komen dat de aerobicmuziek nog thuis lag. Zijn enige optie waren de cassettebandjes uit zijn auto. En dus gebruikte hij deze voor zijn les. De tapes stonden vol met Alberto’s lievelingsmuziek: ‘latin’ salsa en merengue. Het was nogal een uitdaging om op deze muziek een fitness workout te maken, maar tijdens de geïmproviseerde les werd de basis gelegd voor een compleet programma. In 1999 bracht hij zijn lessen naar Amerika en vervolgens naar Europa. Inmiddels wordt Zumba® in 35 landen gegeven.

www.zumba.nl

.